fbpx
 

Het verhaal

Het verhaal van

De Vliegende Hollander

 

 

Ken je de legende van De Vliegende Hollander? Al eeuwenlang dwaalt dit spookschip rond in de omgeving van Kaap de Goede Hoop.

 

Het VOC-schip raakte tijdens een reis naar Oost-Indië door zéér slechte weersomstandigheden in de problemen. Net toen de Hollandse kapitein, genaamd Willem van der Decken, en zijn bemanning het landenpunt wilden passeren bij de Kaap. De bemanning smeekte de kapitein om terug te keren naar de Tafelbaai. Maar die weigerde en werd zelfs kwaad. Zó kwaad dat hij de stuurman overboord gooide en riep: “God of de duivel… de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het laatste oordeel.” Vanaf dat moment was het schip in de macht van de duivel en was de kapitein voor eeuwig overgeleverd aan de zee.

 

Nog nooit is het de kapitein óf de bemanning gelukt om te ontsnappen van dit duivelse schip. Nu is het jouw beurt. In Escape Room Westland breek je hoofd op moeilijke raadsels en lastige aanwijzingen. Alleen door deze op te lossen kun jij de deur ontgrendelen en de kapitein voor altijd bevrijden van zijn vloek… Je hebt 60 minuten de tijd. Durf jij deze uitdaging aan?

 

Boek direct jouw Escape-avontuur >