Het verhaal

 

Het verhaal van

De Vliegende Hollander

 

 

Straks betreden jullie de houten planken van het ooit zo malicieuze schip; De Vliegende Hollander. Het schip had één belangrijke missie en dat was het binnenhalen van een schat in Oost-Indië. Daar ligt een ontelbare hoeveelheid aan goudstaven en diamanten van schrikbarende grootte.

 

Maar toen, nog ver voor de kust van Kaap de Goede hoop, brak er een immense storm uit. De storm verwoestte alles wat op zijn pad kwam. Met zo’n storm wil je helemaal niet buiten zijn, laat staan op een schip waar de golven 8 meter hoog reiken. De kracht van de zee kan je het gevoel geven dat je héél klein en weerloos bent. Echter de kapitein wilde geen weerwoord van zijn bemanning en bleef stug doorvaren met zijn oog op de schat.

 

Jullie als bemanning zitten vast en kunnen geen kant op. Het schip begint aan alle kanten te piepen en te kraken. Jullie moeten je uiterste best doen om rechtop te blijven staan. Zodat jullie niet worden meegetrokken door een grote golf de donkere oceaan in.

 

Het enige wat jullie kunnen doen is de koppen bij elkaar steken en kijken hoe jullie de juist koers kunnen terugvinden. Verschillende ingewikkelde puzzels en cryptische clous moeten jullie zien te doorgronden om binnen één uur weer te kunnen ontsnappen.

 

Nog nooit is het de kapitein óf de bemanning gelukt om te ontsnappen van schip. Nu is het jullie beurt. Durven jouw zeebenen het aan?

 

Boek direct jouw Escape-avontuur >